Iamvis 12, Athens 104 43, Greece,
Phone: +30 2109212205

FB  TW  IG
Image Alt

Archive

Βλέπετε 1–15 απο 158 αποτέλεσματα

  • Η δεύτερη ετικέτα του διάσημου Chateau Pavie είναι ένα δημοφιλές Μπορντωλέζικο ερυθρό κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Τυπικά αλλά εκφραστικά αρωματικό στη μύτη, πλούσιο, γεμάτο, απολαυστικό στο στόμα. Συνοδεύστε το με εκλεκτά κρεατικά στη σχάρα ή στην κατσαρόλα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τυπική ετικέτα Barbaresco από το οινοποιείο Bava και μία πολύ καλή χρονιά. Κομψό και ισορροπημένο, διαθέτει αξιόλογες δυνατότητες παλαίωσης αλλά πίνεται ήδη ευχάριστα. Ταιριάζει με πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας και το κυνήγι με πλούσιες σάλτσες, ώριμα κίτρινα τυριά και εκλεκτά αλλαντικά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Κασετίνα 6 φιαλών που αποτελείται από 2 φιάλες καθεμιάς από τρεις ξεχωριστές σοδειές της ζώνης του Barolo (2000,2006,2007), από το οινοποιείου Bava. Μπορούν να καταναλωθούν ξεχωριστά η κάθε φιάλη, ή στη μορφή μιας miniκάθετης γευστικής δοκιμής σε συνδυασμό με ένα πολυτελές γεύμα ή για να προσφερθούν ως ένα πολυτελές δώρο.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι αδερφοί Bava γνωρίζουν τις ποικιλίες και τα κρασιά του Piemonte όσο λίγοι. Το δικό τους Barolo προσφέρει όλη την τυπικότητα των κρασιών της ζώνης, ωστόσο είναι αισθητά πιο προσιτό και “συζητήσιμο” στο τραπέζι. Αν το σερβίρετε δίπλα στο σωστό κρεατοφαγικό έδεσμα, να είστε σίγουροι ότι θα σας πει… τα καλύτερα!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ο αμπελώνας Scarrone βρίσκεται στο Castiglione Falletto, στην καρδιά της ζώνης ονομασίας προέλευσης Barolo DOCG. Τα σταφύλια για το συγκεκριμένο κρασί, προέρχονται από ένα αμπελοτόπι 50 στρεμάτων σε υψόμετρο 300 μέτρων που περιβάλλει το οίκημα στο οποίο γίνεται η ζύμωση και η ωρίμανση του συγκεκριμένου κρασιού. Ο προσανατολισμός του αμπελώνα είναι τέτοιος που ευνοεί την τέλεια ωρίμανση των σταφυλιών, ακόμα και τις πιο δύσκολες χρονιές. Η οινοποίηση γίνεται σε δρύινα βαρέλια και η εκχύλιση διαρκεί 20 ημέρες, ανώ ο συνολικός χρόνος παραμονής στα βαρέλια είναι 3 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό και πολύπλοκο Barolo με αρώματα tobacco, τριαντάφυλλου, κόκκινου κερασιού και βιολέτας, μανιταριών και άριστης ποιότητας τανίνες που πλέον έχουν μαλακώσει. Ταιριάζει με κυνήγι, ossobucco, risottoμανιταριών, funghi porcini και εκλεκτά ώριμα τυριά. Το συγκεκριμένο κρασί, από τη χρονιά του 2010 μπορεί να καταναλωθεί ήδη, αλλά θα συνεχίσει να βελτιώνεται στα επόμενα 5 χρόνια.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Μία εκλεκτή ετικέτα Brunello di Montalcino στην πιο εκφραστική, για τη ζώνη, χρονιά της τελευταίας περιόδου. Ζεστά και πλούσια αρώματα και δυνατές τανίνες συνθέτουν ένα κρασί που στο τραπέζι δεν θα διστάσει να τιθασεύσει τις πιο έντονες κρεατοφαγικές γεύσεις.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Μία μεγάλη Rioja για τους πολλούς φίλους των κρασιών της περιοχής. Εκφραστικό, γεμάτο και με όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων, μας δείχνει τη μαεστρία των ανθρώπων του οινοποιείου Roda έμπρακτα. Η καυτή χρονιά του 2003 το κάνει πιο έτοιμο από ποτέ να συνοδεύσει τις πιο αμαρτωλές κρεατοφαγικές μας αναζητήσεις.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Κορυφαίας ποιότητας μονοποικιλιακό Cabernet Sauvignon από τη Νότια Αφρική και ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας. Σκούρο ρουμπινί χρώμα, πολύπλοκη μύτη με αρώματα κέδρου, μαύρων φρούτων του δάσους και νύξεις υπόγειας βλάστησης, πλούσιο αλλά τέλεια ισορροπημένο στόμα με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Ταιριάζει εξαιρετικά με ψητά κόκκινα κρέατα εξαιρετικής ποιότητας και σκληρά τυριά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Βαθμολογημένο με το “απόλυτο” 100/100 από τον James Suckling, αυτό το κορυφαίο Brunello Di Montalcino Riserva συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο τη δύναμη με την κομψότητα. Το χρώμα είναι βαθύ ρουμπινί ενώ η αρωματική του παλέτα περιλαμβάνει κόκκινο κεράσι, μπαχαρικά, βότανα, ταμπάκο, κόκκινα λουλούδια και νότες δέρματος. Στο στόμα είναι πλούσιο και πολυεπίπεδο με μαλακές τανίνες, τέλεια ισορροπία και επίμονη επίγευση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αρχική φάση της ωριμότητας και θα γίνει ακόμα καλύτερο την επόμενη δεκαετία. Συνδυάζεται με πολύπλοκα πιάτα υψηλής γαστρονομίας με βάση το μοσχαρίσιο κρέας ή το κυνήγι και σκληρά, ώριμα τυριά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Η θρυλική Cristal στην σπάνια ροζέ εκδοχή της. Αμύγδαλα, ροδοπέτελα, σαγκουίνι συνθέτουν το πολύπλοκο και σοφιστικέ αρωματικό μπουκέτο. Στο στώμα, δροσιστική και πολυεπίπεδη αίσθηση ξύσματος πορτοκαλιού με μακρά επίγευση και χαρακτηριστική φρεσκάδα. Μια κορυφαία σαμπάνια από κορυφαία χρονιά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Είναι σαφές πόσο μεγάλη είναι η χρονιά του 2016 για το κρασί αυτό. Οι έντονες νότες κασίς και βιολέτας συνδυάζονται με έντονη φρεσκάδα και ένα τρομερά εκλεπτυσμένο στόμα δείχνοντας φινέτσα αλλά και δύναμη ταυτόχρονα. Το Carmenère δείχνει να μονιμοποιείται στο blend τα τελευταία χρόνια. Θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται στα επόμενα 5 χρόνια και θα εξελίσσεται για τις επόμενες 2 δεκαετίες.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Μια αρχικά διακριτική μύτη αποκαλύπτει πολύ γρήγορα σύνθετα αρώματα. Κυριαρχία κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως το κεράσι, το βατόμουρο και το φραγκοστάφυλο. Επιπλέον, υπάρχουν άφθονες νότες λουλουδιών από βιολέτα, τριαντάφυλλο και κρίνο. Καθώς το κρασί ανοίγει σταδιακά, αποκαλύπτει σχεδόν καραμελωμένες νότες με πιπέρι και μπαχαρικά. Μια ζωντανή και καθαρή μύτη. Η ισορροπία μεταξύ των τανινών και της οξύτητας προσδίδει φρεσκάδα και φρούτο με εξαιρετικά μακρύ τελείωμα. Μεγάλο Cheval Blanc από την πρώτη στιγμή.

    Διαβάστε περισσότερα