Iamvis 12, Athens 104 43, Greece,
Phone: +30 2109212205

FB  TW  IG
Image Alt

Τα λευκά κρασιά που αγαπάμε!

Η μάχη ανάμεσα σε λευκά και ερυθρά κρασιά είναι αέναη.

Τα ερυθρά εντυπωσιάζουν με τα πλούσια αρώματά τους και τη μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Τα λευκά, από την άλλη, απαντώνται σε ποικιλία γευστικών και αρωματικών προφίλ και καταναλώνονται όλες τις ώρες και από όλους.

Το portfolio μας φιλοξενεί πλήθος λευκών ετικετών από όλες τις μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές και έχουν εξέχουσα θέση στην καρδιά μας.

 

Ξεχωρίσαμε για εσάς μερικές από αυτές που αξίζει να ανακαλύψετε:

 

Ελλάδα >> Μποσινάκη Μαντινεία, ΠΟΠ Μοσχοφίλερο από αμπελώνες υψομέτρου 700 μέτρων, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκού τριαντάφυλλου και νότες βοτάνων.

Ιταλία >> Cantina Terlano Sauvignon Blanc, από παλιά αμπελοτόπια με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μανταρινιού και φρούτου του πάθους και νότες φραγκοστάφυλου και μέντας.

Βουργουνδία >> Louis Jadot Puligny Montrachet, κομψό και ισορροπημένο με ωρίμανση για 12-15 μηνες σε δρύινα βαρέλια και αρώματα καβουρδισμένου αμύγδαλου, λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων.

Μπορντώ >> Chateau Bonnet Entre deux Mers, ευχάριστο λευκό για όλες τις ώρες με ολόφρεσκα αρώματα φρούτων και δροσιστική οξύτητα, το καθιστούν τέλειο για κέρασμα στο ποτήρι.

Αλσατία >> Domaine Weinbach Riesling Cuvee Theo, από τους πλέον ονομαστούς οίκους της περιοχής, το Reisling αυτό έχει έντονα αρώματα και δυνατή οξύτητα που το καθιστούν ιδανικό για πιάτα με λιπαρά ψάρια και θαλασσινά.

Λίγηρας >> Chateau de Tracy Pouilly Fume, με εκφραστικά αρώματα λουλουδιών, νότες εσπεριδοειδών και πικάντικες πινελιές πράσινης πιπεριάς. Κομψή επίγευση με μεγάλη διάρκεια.

Πορτογαλία >> Niepoort Redoma Reserva, τραγανό και εύκολο λευκό κρασί από την κοιλάδα Douro, με νότες εσπεριδοειδών και φρέσκων βοτάνων, ισορροπία και δυνατότητα παλαίωσης.

Γερμανία >> Weingut Markus Molitor Riesling Dry Haus Klosterberg, απολαυστικό Γερμανικό Riesling με αρώμτα από ώριμα λευκόσαρκα φρούτα και έντονα ορυκτό χαρακτήρα και εξαιρετική οξύτητα.

Νότια Αφρική >> Escapades Sauvignon Blanc, εκρηκτικού χαρακτήρα από την περιοχή του Stellenbosch. Έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, πράσινα στοιχεία και τραγανή οξύτητα.

Καλιφόρνια >> Hahn Winery Monterey Chardonnay, καλοφτιαγμένο Chardonnay από την κομητεία του Monterey με τροπικά αρώματα μπανάνας, λεμονόχορτου, παπάγιας και νότες βανίλιας και καπνού.

Νέα Ζηλανδία >> Spy Valley Gewurztraminer, έντονα αρωματικό, φρουτώδες και ανθικό, με γεμάτο στόμα, αισθητή γλυκύτητα που εξισορροπείται από την υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση με μπαχαρένιο χαρακτήρα

Χιλή >> Emiliana Signos de Origen, ιδιαίτερο πολυποικιλιακό λευκό με αρωματική ένταση και πολυπλοκότητα από την παρουσία της δρυός του βαρελιού.

Αργεντινή >> Trapiche Broquel Chardonnay, εκφραστικό νεοκοσμίτικο Chardonnay από αμπελώνες στην Uco Valley της Mendoza με αρώματα μήλου και βερίκοκου και γλυκιές νότες μελιού και κανέλας από την δρυ.

 

 

Επιλέξτε το δικό σας αγαπημένο λευκό κρασί και… cheers!