Iamvis 12, Athens 104 43, Greece,
Phone: +30 2109212205

FB  TW  IG
Image Alt

Μεγάλες βαθμολογίες από έγκριτους οινοκριτικούς για την Ornellaia 2020!

 

Το περιοδικό Decanter βαθμολόγησε το νέο vintage του θρυλικού κρασιού από το Bolgheri με 96/100, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Φίνο και με στιβαρή δομή. Οι κομψές, καλά ενσωματωμένες τανίνες του υποστηρίζουν τη συγκέντρωση μαύρων και κόκκινων φρούτων. Αρώματα μαύρου κερασιού, γλυκόριζας, μαύρης σοκολάτας, κέδρου και βρεγμένης γης, συνοδευόμενα από νότες μενθόλης και βαλσαμικού που διατρέχουν το κρασί και προσδίδουν άφθονη φρεσκάδα.

Αλμυρή επίγευση μαζί με μερικές σοκολατένιες και ξυλώδεις νότες. Σφιχτό και έντονο, η ωριμότητα του φρούτου σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και τη δομή, αφηγούνται επιδέξια την ιστορία αυτού του τρύγου. Του λείπει η πολυπλοκότητα στο στόμα – αυτή θα έρθει με τον καιρό – αλλά η σειρά των αρωμάτων δίνει ένα στοιχείο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.»

 

Η διακεκριμένη οινοκριτικός Jancis Robinson βαθμολόγησε την Ornellaia 2020 με 18/20, υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Βαθύ, λαμπερό βυσσινί χρώμα. Εντυπωσιακή μύτη, ακολουθούμενη από έναν ηδονιστικό ουρανίσκο με ιδιαίτερα φρέσκια επίγευση. Ώριμα αλλά όχι υπερώριμα φρούτα – ένα πιο ξηρό (πολύ λιγότερο γλυκό) vintage από το συνηθισμένο που θα πρέπει να παλαιώσει καλά. Ίχνη από τανίνη στην επίγευση, πράγμα ασυνήθιστο. Μπορείτε, βεβαίως, να το πιείτε τώρα, εάν το αερίσετε πριν το σερβίρισμα, αλλά ιδανικά, θα το κρατούσα για λίγο.

Επίμονα αλμυρό.”

 

Ανακαλύψτε την Ornellaia 2020 στο portfolio μας!