Iamvis 12, Athens 104 43, Greece,
Phone: +30 2109212205

FB  TW  IG
Image Alt

Εξαιρετικές βαθμολογίες για τα κρασιά του οινοποιείου Masi και Serego Alighieri από τον James Suckling!

 

Ο James Suckling, ο κορυφαίος Αμερικανός κριτικός κρασιού, δοκίμασε και βαθμολόγησε τα κρασιά του ιταλικού οινοποιείου με υψηλότατες βαθμολογίες.

 

Το Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018 απέσπασε 93 βαθμούς και το Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2016 αρίστευσε με 95 βαθμούς!

 

Συγκεκριμένα, έγραψε:

 

Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

 

Το αμπέλι από όπου προέρχονται τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο Amarone είναι τοποθετημένο νοτιοδυτικά, στην πλαγιά ενός λόφου, προωθώντας μια μακρύτερη και πιο αργή διαδικασία appassimento. Συχνά τα σταφύλια παραμένουν στο αμπέλι έως τον Νοέμβριο, με εκτεταμένο appassimento σε παραδοσιακά ράφια από μπαμπού. Αρώματα από πικρό κεράσι, amaro bitters και αποξηραμένα βότανα, σκορπισμένα μέχρι την επίγευση. Μου αρέσει! Ένα κρασί που μπορείτε να το απολαύσετε άμεσα!

 

Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2016

 

Ενώ απέχει πολύ από τα κόκκινα, τραγανά φρούτα που ορίζουν τη συναρπαστική περιοχή του Classico, εδώ το προσωπικό στυλ και η ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητα. Ξύλο κερασιάς, μοναδικό και συναρπαστικό, κάνει αισθητή την παρουσία του παρέα με στιβαρές τανίνες. Στη μύτη, εμποτισμένα με ποτό κεράσια, αλπικό πεύκο και βαλσάμικο. Φινετσάτο, σκληροτράχηλο και με μακρά επίγευση. Πιείτε το ή φυλάξτε το.

 

 

Ανακαλύψτε τα στο portfolio του Oenocosmos!